U kutijama nargila i baklava švercovali preparate za potenciju

10

Kutije preparata za potenciju različitih proizvođača, ali i oko 100 setova i pojedinačnog nakita od bižuterije, saopštavaju iz Uprave carina, zaplenili su carinici na Graničnom prelazu Gradina. Krijumčarena roba bila je sakrivena u originalnim kutijama turskih baklava i nargila.

Neobičan pokušaj krijumčarenja sredstava za potenciju otkriven je kada je za detaljnu kontrolu na ulazu u zemlju izdvojen „golf“ tutinskih registracija, kojim je sam putovao 60-godišnji srpski državljanin.

Prilikom detaljnog pregleda najpre je u jednoj od torbi sa garderobom pronađeno nekoliko kutija sredstva za potenciju „Royal Honey“. Potom su carinici u naizgled originalnim pakovanjima turskih baklava pronašli kutije kamagre, da bi nakon toga teglice sredstva za potenciju „Macun“ bile pronađene i ispod tri ćupa za pušenje nargila – saopštavaju iz Uprave carina.

Pakovanja istog preparata pronađena su i u kartonskoj kutiji ispod paketa vode za piće, a kako dodaju u Upravi, pored različitih sredstava za potenciju, u torbama među garderobom pronađeno je i oko 100 različitih setova i pojedinačnog nakita od bižuterije.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“