Nagrada “Dobročinitelj” Piroćancu koji je volonterski sa svojim timom lekare opremio sa preko 500 vizira

16

Na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na spisku 20 nagrađenih priznanjem “Dobročinitelj” za 2020. godinu koja je proglašena godinom solidarnosti i saradnje našao se i naš sugradjanin Stefan Simonović koji je u jeku pandemije korone na 3D štampaču sa svojim prijateljima volonterski snabdevao pirotske medicinare neophodnom vizirima.

-Izabran sam zbog svog doprinosa u borbi protiv korona virusa jer sam učestvovao u opremanju medicinskih radnika zaštitnim vizirima štampanim na 3D štampaču. Ovo priznanje je za mene jako veliko i poprilično neočekivano, jer nisam ni prvi, ni jedini, koji se bavio štampom vizira. Bio sam deo velike porodice “Vizionari Srbije” koja je okupila divne i vredne ljude koji su danonoćno, u prvim mesecima pandemije, pokušavali da obezbede što više opreme medicinskim radnicima pre uspostavljanja masovne proizvodnje. Mnogi od njih su zapostavili svoj privatni i poslovni život i posvetili se borbi protiv virusa. U potpunosti bi bilo opravdano da je ovo priznanje dobio bilo ko od njih umesto mene. Ponosan sam na sve njih i na to što sam imao priliku da upoznam te ljude i budem deo te ekipe. Posebno bih se zahvalio delu ekipe iz Pirota – Nemanji Davidoviću. Milošu Paniću, Milici Jovanović i Dragani Ćirić. Svi mi zajedno smo na teritoriji Pirotskog okruga (Pirot, Babušnica, Bela Palanka i Dimitrovgrad) podelili preko 500 vizira za potrebe medicinskih ustanova, policije, granične policije, sudova… Deo tih vizira je stigao od “Vizionara Srbije” uz koordinaciju i zalaganje Olge Milanović koja je uvek bila tu spremna da pomogne. Pomoć ovoj akciji je pružio i Krizni štab Grada Pirota u vidu materijala za štampu i logistike. Bojan Randjelović i Aleksa Ćirić su bili značajna podrška i doprineli su da ova pomoć stigne u prave ruke. Takođe, zahvalio bih se i svim pojedincima i kompanijama koji su doprineli ovoj borbi i koji su se često javljali i nudili pomoć-kaže Simoović.

-Hvala još jednom Vladi Republike Srbije na ukazanoj časti i hvala svima koji su doprineli ovoj borbi. Drago mi je što je Srbija zemlja puna ljudi koji su spremni da žrtvuju svoje slobodno vreme, svoje resurse i znanje i budu solidarni u kriznim vremenima-zaključuje Simonović.Vest preuzeta sa portala „Pirotske Vesti“