Na Gradini zaplenjene etikete robne marke “Zara”

6

Kartonsku kutiju sa 1.200 platnenih i kartonskih etiketa robne marke “Zara”, koje bi verovatno poslužile lažnom brendiranju, otkrili su carinici prethodnog dana na graničnom prelazu Gradina, kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju stigao autobus pirotskih tablica. Kao vlasnik kutije javio se 43-godišnji muškarac.

Kako navode iz Uprave carina, vozač autobusa sa 14 putnika je objasnio da je reč o zamenskom autobusu koji prevozi putnike ka Novom Pazaru iz Bugarske, gde je vozilo kojim su putovali iz Istanbula ostalo u kvaru.

Prilikom pregleda boksa za prtljag putnika carinici su pored kofera i torbi pronašli i kartonsku kutiju koja je naizgled bila puna papirnih etiketa jedne domaće robne marke, koja kod Uprave carina nema podnet zahtev o zaštiti prava intelektualne svojine. Međutim, etiketama domaćeg brenda zapravo su bile sakrivene etikete robne marke “zara” – navode iz Uprave carina.

Kao vlasnik kutije javio se 43-godišnjak koji je rekao da je reč o pošiljci koju je za novac pristao da ponese iz Turske za nekoga u Novom Pazaru.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“