Na Gradini zaplenjene etikete poznate robne marke

5

Carinici su graničnom na prelazu Gradina kod Dimitrovgrada, u saradnji sa policijom, otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja 1.200 platnenih i kartonskih etiketa robne marke „zara”, koje bi najverovatnije poslužile lažnom brendiranju, odnosno falsifikovanju odeće poznatog španskog proizvođača, navode iz Uprave carina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 45-1024x683.jpg

U saopštenju se kaže da je prekršaj otkriven 3. februara kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen autobus pirotskih registarskih oznaka, sa 14 putnika.

Vozač je objasnio da je reč o zamenskom autobusu koji prevozi putnike ka Novom Pazaru iz Bugarske, gde je autobus kojim su putovali iz Istanbula ostao u kvaru

This image has an empty alt attribute; its file name is 46-1024x683.jpg

Prilikom pregleda boksa za prtljag putnika carinici su pored kofera i torbi pronašli i kartonsku kutiju koja je naizgled bila puna papirnih etiketa jedne domaće robne marke, koja kod Uprave carina nema podnet zahtev o zaštiti prava intelektualne svojine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 47-1024x683.jpg

Međutim, etiketama domaćeg brenda zapravo su bile sakrivene etikete robne marke „zara“.

Kao vlasnik neprijavljene kutije sa spornim etiketama prijavio se 43-godišnji putnik autobusa iz Novog Pazara.

On je carinicima rekao da je reč o pošiljci koju je za izvesnu sumu novca pristao da ponese iz Turske za nekoga u Novom Pazaru, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava carina Repubilke Srbije

Vest preuzeta sa portala „Far“