Još 1.932 novozaražena i 15 preminulih u Srbiji

3

U Srbiji je od kovida preminulo još 15 osoba, 1.932 su pozitivne na koronavirus, na bolničkom lečenju su 4.002 pacijenta, na respiratoru 153, a tokom jučerašnjeg dana je urađeno 11.960 testova, navedeno je na sajtu covid19.rs.

Kako javljaju centralni mediji, do sada je u Srbiji dato skoro pola milona doza vakcina, a otvarenjem novih, velikih punktova za vakcinsanje, očekuje se da proces imunizacije još više dobije na zamahu.

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović izjavio je, nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica, da je primetan manji broj novozaraženih od kovida-19, te da će zbog toga iz kovid sistema izaći KBC “Bežanijska kosa”.

„Nismo sigurni da ćemo ovim tempom da nastavimo tako. U Beogradu se održava stabilan priliv novoobolelih, a jedan od njih ima veze sa skijalištima i zimovalištima i to su sekundarni kontakti“, rekao je Stevanović i kako prenosi N1, objasnio da se radi o starijim osobama čiji su mlađi članovi porodice išli na neka skijališta i zarazili ih.

Stevanović je naglasio i da građani ne treba da se opuštaju nakon što se vakcinišu prvom dozom, jer ih ona neće zaštititi.

Istim povodom i na istom mestu, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da u Srbiji mogu da se vakcinišu strani državljani koji imaju prebivalište u našoj zemlji.

„Biće pozvani prema mestu prebivališta da se vakcinišu u najbližem centru za vakcinaciju“, pojasnio je on.

S Aleksić (izvor: covid19.rs / RTS / N1)

Foto: Slobodan Aleksić

Vest preuzeta sa portala „Far“