ZZJZ Vranje: Još 85 pozitivnih u Pčinjskom okrugu, u Bosilegradu 3 nova slučaja

5

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje, na teritoriji Pčinjskog okruga registrovano je novih 85 slučajeva koronavirusa. U izveštaju koji je FAR-u dostavio epidemiolog dr Slađan Stanković se precizira da je najviše novoinficiranih u Vranju – 66, u Preševu je 7 pozitivnih, u Bujanovcu 5, u Surdulici i Bosilegradu po 3 i jedan slučaj u Trgovištu. U Vladičinom Hanu nije bilo zaraženih.

Stanković navodi da su tokom jučerašnjeg dana u Pčinjskom okrugu urađena 392 testa, a procenat pozitivnosti je 21,68 odsto.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano 107 pacijenata

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 214 pregleda, od kojih je broj prvih pregleda 105. Uzorkovana je krv kod 122 pacijenta i sačinjena 94 RTG pluća. Urađena su 2 brza, 5 PCR i 118 antigenskih testova, od kojih је 56 pozitivnih na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 30 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 107 pacijenata. Od tog broja 98 je pozitivnih na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 98 pacijenata, dok su na kiseoniku 57. Na bolničko lečenje primljeno je 8 pacijenata, a otpušteno 15. Trenutno su u kovid bolnicama ZC Vranje 53 slobodne postelje, stoji na zvaničnom sajtu Grada Vranja.

P. Videnov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Darko Anačkov

Vest preuzeta sa portala „Far“