Još 4 pacijenta preminula na jugu od posledica kovida, u Srbiji 18

10

U celoj zemlji je, prema zvaničnim informacijama, za poslednja 24 sata od posledica kovida preminulo još 18 osoba, a njih 4 se lečilo na jugu Srbije – jedan u niškom Kliničkom centru, dva u vranjskim kovid bolnicama i jedan pacijent u kovid bolnici u Leskovcu. Od poslednjeg preseka testiran je 10.471 uzorak od čega je kod 1.739 ljudi potvrđeno prisustvo virusa.

Prema podacima sa specijalizovanog sajta Ministarstva zdravlja, u bolnicama širom zemlje nalazi se 4.034 pacijenta, a 145 je na respiratorima.

Na jugu zemlje, najviše hospitalizovanih je u Nišu, gde se od kovida leči 163 pacijenta, a kod 115 je potvrđeno prisustvo virusa.

U odnosu na jučerašnji dan smanjen je broj onih koji su priključeni na respiratore, pa je u Kliničkom trenutno 8 takvih pacijenata i, kako kažu u ovoj ustanovi, nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 1 pacijent sa potvrđenim virusom je preminuo – saopštavaju iz KC-a.

Preminulih ima i u drugim gradovima na jugu – od posledica kovida preminuo je jedan pacijent koji se lečio u leskovačkoj kovid bolnici, a još dva pacijenta umrla su u Vranju.

U Leskovcu je trenutno hospitalizovan 61 pacijent i kod 39 je potvrđeno prisustvo virusa, dok su na lečenju 114 pacijenta, a od tog broja, 101 je zaražen kovidom.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“