Zvanični podaci: Preminulo još 20 osoba, na jugu 4

7

Prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, u poslednja 24 sata preminulo je još 20 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, a od toga broja 4 je umrlo na jugu. Na korona virus testirane su 7.893 osobe, a registrovano je 1.366 slučajeva zaraze.

Troje preminulih je u Nišu, saopštavaju iz Kliničkog centra u ovom gradu, u čijim objektima je hospitalizovano ukupno 167 pacijenata i kod 124 je potvrđeno prisustvo virusa.

U celoj zemlji ukupno je na lečenju u kovid bolnicama 4.088 osoba, a na respiratorima su 143 pacijenta. U Nišu je broj pacijenata na respiratorima skoro dupliran u odnosu na juče kada ih je bilo 6.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 13 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju – saopštavaju iz Kliničkog.

Jedan preminuli lečio se u vranjskoj kovid bolnici, dodaju iz KC-a, a u protekla 24 sata nije bilo umrlih od posledica kovida u leskovačkom kovid bolnici.

U Zdravstvenom centru Leskovac trenutno je hospitalizovano 76 pacijenata od kojih 45 je zaraženo kovidom, dok su u Vranju na lečenju 118 pacijenata i kod 107 je potvrđeno prisustvo virusa.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“