Posle poplava i obilnih snežnih padavina život se normalizuje u Babušnici

8

Da nevolja, često, ne ide sama svedoče i obilne snežne padavine koje su, posle nedavnih poplava, zahvatile ovih dana teritoriju opštine Babušnica. Planinska sela u ovom kraju bila su, bukvalno, odsečena od sveta, s obzirom da je sneg dostigao visinu od jednog metra. Zahvaljujući angažovanju lokalne samouprave stanje je ubrzo normalizovano. Kako nam je rekla predsednica opštine Babušnica, Ivana Stojičić, svi putevi do sela su prohodni i saobraćaj se odvija bez većih teškoća.

“Uspeli smo da za, relativno, kratko vreme osposobimo puteve za saobraćaj. Mehanizacija je intervenisala do svih sela koja su bila zavejana. Lokalni putevi su sada prohodni, jedino u seoskim sokacima, gde mehanizacija nije mogla da dopre, ima snega i otežano je kretanje”.

Predsednica Stojičić ističe da se postepeno saniraju posledice nedavnih poplava, a najugroženijim domaćinstvima se pomaže prema mogućnosti.

“Problema sa vodosnabdevanjem više nema jer je magistralni vodovod u funkciji. Pokušavamo da pomognemo ljudimo što više možemo. Obezbedili smo za tri domaćinstva sušilice kako bi sanirali prostorije za stanovanje. Podelili smo više paketa sa sredstvima za higijenu i dezinfekciju, kao i gumene čizme, donacija “Tigra” a.d. svim domaćinstvima koja su prijavila štetu. Inače, sa prijavom štete završili smo juče”.

 Vest preuzeta sa portala „Pirotske Vesti“