Vasilov: U Bosilegradu vakcinasano 320 osoba

4

Bosilegradski Dom zdravlja do sada je vakcinisao 320 osoba, a samo danas do 12:00 sati 10, rekao je za FAR dr Goran Vasilov, direktor te ustanove.

Vasilov je precizirao da je u prvom krugu vakcinisano 70 osoba vakcinom „Fajzer- Biontek“ i da je reč o zdravstvenom osoblju i zaposlenima u socijalnim ustanovama. Kasnije je vakcinacija nastavljena kineskom vakcinom „Sinofarm“.

Prema njegovim rečima, odziv na imunizaciju je solidan, a vakcina ima dovoljno, pa će bosilegradski Dom zdravlja ponuditi 180 doza okolnim domovima zdravlja, jer se na pojedinim mestima u Pčinjskom okrugu ponekad oseća blagi deficit.

Vasilov je takođe rekao da se u tamošnjoj kovid abulanti u poslednjiih nekoliko dana, javi do deset pacijanata, od kojih veći deo dolazi po terapiju i da su novi slučajevi retki . Na sreću, kako je kazao, nisu zabeleženi teži oblici ispoljavanja.

On je takođe rekao da Skupština opštine Bosilegrad pokreće inicijativu da se brisevi za testiranje za studente i đake, koji uče u Bugarskoj uzimaju u Bosilegradu, da uzorak bude obrađen u nekoj od referentnih ustanova, a izvešataj vraćen u Bosilegrad. Sem što bio ceo postupak bio besplatan, napraviće i dodatnu uštedu u budžetu svakog studenta ili učenika, jer neće morati da putuju u dosta udaljeno Vranje, smatra dr Goran Vasilov.

S. Aleksić

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“