Učenik osnovne škole u Dimitrovgradu pozitivan na koronavirus

11

Jedan učenik petog razreda Osnovne škole “Hristo Botev” u Dimitrovgradu pozitivan je na koronavirus, potvrdio je u telefonskom razgovoru za FAR dr Robert Petrov, direktor Doma zdravlja. Petrov kaže da se situacija pomno prati i apeluje na osoblje škole i sve đake da se kao i do sada striktno pridržavaju svih epidemioloških mera.

Direktorka škole Katarina Simeonov je izjavila za FAR da je zaraženi učenik u izolaciji i da škola postupa u skladu sa preporukama i upustvima Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Instituta za javno zdralje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”. Ona naglašava da su u školi takođe pojačane dezinfekcione mere.

Prema njenim rečima, u prvom polugodištu evidentirano je 16 đaka koji su imali simptome slične kovidu ili su bili u izolaciji zbog kontakata sa zaraženim osobama. Od nastavnog osoblja 4 prosvetna radnika bila su zaražena koronavirusom i 3 radnika iz redova nenastavnog osoblja.

Nastava u dimitrovgradskoj osnovnoj školi se odvija nesmetano, u skladu sa modelom, koji je primenjivan u septembru prošle godine i u uz poštovanje svih epidemioloških mera, a sve u cilju sprečavanja širenja epidemije.

Mlađi osnovci, odnosno učenici od prvog do četvrtog razreda imaju svakodnevnu nastavu u školi, u manjim grupama. Stariji osnovci nastavu pohašaju naizmenično, neposredno i na daljinu, takođe u manjim grupama.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“