Mere ostaju na snazi, u Srbiji 18 preminulih i 1.717 zaraženih

4

U Srbiji je zabeleženo još 1.717 potvrđenih slučajeva, umrlo je 18 osoba, u bolnicama je 4.119 pacijenata, na respiratoru je 158, a urađeno je još 11.160 testova, stoji na sajtu covid 19.rs.

Saopštavajući te rezulate dr. Edita Stokić iz KC Vojvodina rekla je na konferenciji za novinare Kriznog štaba da je do sada u Srbiji vakcinisano ukupno 426.615 osoba, a samo danas do 15:00 sati 22.394.

Jednoglasno je odlučeno da „nema nikakvog popuštanja epidemioloških mera“, rekla je odmah posle sednice Kriznog štaba, njegova članica i ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.

Kako prenosi RTS, ona je dodala da je odluka doneta na osnovu sagledavanja učestalosti obolevanja i umiranja i navela da se poslednjih dana beleži stabilnija epidemiološka situaicja, ali su brojke još uvek na visokom nivou.

Kisiić Tepavčević je rekla da je Krizni štab usvojio preporuku da se vakcinisanim korisnicima centara dozvole posete u strogo kontrolisanim uslovima uz poštovanje svih epidemioloških mera i precizirala da će posete biti dozvoljene korisnicima koji su dobili dve doze vakcine i kod kojih je prošlo najmanje sedam dana od druge doze.

Inače, u ranim jutarnjim časovima avion sa 40.000 doza ruske vakcine „sputnjik V“” sleteo je na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, a dočekao ga je ministar za inovacije Nenad Popović, koji je najavio još dva miliona doza „sputnjika“, preneli su RTS i Tanjug.

S Aleksić (izvor: covid19.rs / RTS / Tanjuge / N1)

Foto: Slobodan Aleksić

Vest preuzeta sa portala „Far“