ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu 53 pozitivna, u Bosilegradu nema novozaraženih

2

Prema jučerašnjem preseku stanja, u Pčinjskom okrugu registrovana su još 53 slučaja koronavirusa od 291 testirane osobe, a procenat pozitivnosti je 18,01 posto.

U izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje se preciriza da je najviše zaraženih u Vranju – 37, po 5 u Vladičinom Hanu i Bujanovcu, 3 u Preševu, 2 u Surduilici i 1 u Trgovištu, dok u Bosilegradu nije bilo pozitivnih.

Epidemiolozi Zavoda kažu da broj obolelih oscilira, da dominira opadajući trend, ali i da nema opuštanja.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovana 104 pacijenta

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljen je 181 pregled, od kojih je broj prvih pregleda 61. Uzorkovana je krv kod 114 pacijenata i sačinjeno 79 RTG pluća. Urađena su 4 PCR i 73 antigenska testa, od kojih је 28 pozitivnih na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 24 pacijenta.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 104 pacijenta. Od tog broja 91 je pozitivan na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 95 pacijenata, dok su na kiseoniku 57. Na bolničko lečenje primljeno je 5 pacijenata, otpušteno 7. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 56 slobodnih postelja, objavljeno je na sajtu Grada Vranja.

P. Videnov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs / RTV Vranje)

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“