ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu 51 slučaj koronavirusa, u Bosilegradu bez novoinficiranih

3

Od 324 testirana pacijenta, prema jučerašnjem preseku stanja, na teritoriji Pčinjskog okruga koronavirus je potvrđen kod 51 osobe, a najviše zaraženih je u Vranju – 27.

U izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje se navodi da je u Surdulici 10 pozitivnih, u Vladičinom Hanu 7, u Preševu 5 i u Bujanovcu 2 novozaražena. U Bosilegradu i Trgovištu nije bilo novoinficiranih.

Epidemiolog dr Slađan Stanković kaže da se polako ulazi u stabilan period po pitanju korone, ali da je epidemiološka situacija i dalje vanredna zbog procenta novozaraženih, broja hospitalizovanih i preminulih. Stanković naglašava za RTV Vranje da će se iz vanredne situacije izaći onda kada procenat zaražavanja bude ispod 10 odsto.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano 106 pacijenata

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 187 pregleda, od kojih su 74 prva pregleda. Uzorkovana je krv kod 113 pacijenata i sačinjeno 77 RTG pluća. Urađena su 4 PCR testa i 89 antigenskih testova, od kojih је 25 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 14 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 106 pacijenata. Od tog broja 96 je pozitivnih na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 96 pacijenata, dok su na kiseoniku 57. Na bolničko lečenje primljeno je 12 pacijenata, dok je otpušteno 7, od toga jedan je transportovan u Klinički centar Niš. Trenutno su u kovid bolnicama ZC Vranje 54 slobodne postelje.

P. Videnov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs / RTV Vranje)

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“