Na Savindan dodeljene nagrade najuspešnijima na jugu Srbije

14

Na dan Svetog Save koji je ujedno i školska slava, lokalne samouprave na jugu Srbije uručile su nagrade, povelje, zahvalnice, a spektar nagrađenih je poprilično širok – od đaka i studenata, prosvetara, do sportista i domova zdravlja.

U Vranju su dodeljena specijalna priznanja „Sveti Sava” za sveukupan rad i dostignuća u oblasti obrazovanja, a ovogodišnji laureati su Predškolska ustanova „Naše dete”, Osnovna škola „Vuk Karadžić”, Gimnazija „Bora Stanković“ i Miomir Dejanović, nastavnik razredne nastave u Osnovnoj školi „Svetozar Marković.

Nagrade su drugačije koncipirane u Pirotu pa se tamo dodeljuju tri vrste priznanja koje je ove godine zavredilo 15 dobitnika.

Priznanja sa zlatnikom dobili su vaspitačica Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj“ Bojana Rančić, profesor razredne nastave OŠ “Dušan Radović“ Maja Sokolović, nastavnik fizike u Osnovnoj školi “Dušan Radović“ Goran Ignjatović, profesor fizike u Gimnaziji Nina Jovanović i profesor violine u Muzičkoj školi “Dr Dragutin Gostuški“ Dragan Jovanović.

Priznanja sa srebrnjakom zavredili su vaspitačica Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj“ Milena Cvetković, nastavnica razredne nastave u Osnovnoj školi “8. septembar“ Dragana Madić, profesor hemije u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić“ Gordana Pejić, profesor hemije u Gimnaziji Brankicia Savić i profesor fizičkog vaspitanja u Mlekarskoj školi Draganu Jovanoviću.

Diplome su dobili Tim vrtića “Lane“, Projektni tim “Mladi čuvari Stare planine“ Osnovne škole “Vuk Karadžić“, Tim za pisanje i realizaciju projekata Mlekarske škole, Aktiv nastavnika hemije u Gimnaziji i aktiv nastavnika fizike u Osnovnoj školi “8. septembar“.

U Leskovcu su tradicionalno uručene nagrade najuspešnijim učenicima, studentima, sportistima, umetnicima i mladim talentima sa teritorije Grada, a za 278 nagrađenih je izdvojeno iz budžeta 8,73 miliona dinara.

Po 30.000 takmičarima za 1. mesto, po 20.000 za 2.i 3 mesto na republičkim takmičenjima. Za zimske seminare u Petnici 15.000, a za letnje 30.000. Studenti s prosekom u prethodnoj godini od 9 do 9,5 dobili su 30.000, oni sa prosekom ocena od 9.5 do 9,9 dodeljeno je 35.000, a oni sa prosekom ocena 10 dobili su 40.000. Za sportiste, članove reprezentacije i osvajača prvih mesta 30.000, a za 2.i 3.mesto 20.000 dinara – nagrade su za najuspešnije Leskovčane.

U Nišu nije bilo javne dodele nagrada, a sudeći po odluci Gradskog veća, diplome, plakete i novčanu nagradu od 50.000 dinara dobiće 14 najboljih studenata i devet diplomaca sa prosečnom ocenom 10.

Svetosavska povelja i Svetosavske zahvalnice, ove godine u Topličkom okrugu pripale su najzaslužnijim zdravstvenim radnicima, u prokupačkom kovid odeljenju i prijemno-trijažnim ambulantama Domova zdravlja u Kuršumliji, Blacu, Žitorađi i Prokuplju.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“