Konkurs za srednjoškolce „Evropa i ja“ produžen do 15. februara

35

Rok za prijavljivanje radova na konkursu „Evropa i ja“ u okviru 11. izdanja Evropskog dnevnika produžen je do 15. februara. Srednjoškolci će tako imati više vremena da se nakon zimskog raspusta kreativno izraze o različitim temama u vezi sa Evropskom unijom.

Na konkursu mogu učestvovati srednjoškolci prvog, drugog i trećeg razreda, koji se takmiče u pet kategorija: fotografija, strip/karikatura, video, blog i multimedija. Teme konkursa su: EU i Srbija, EU u tvom svakodnevnom životu, Mitovi o EU, Ljudska prava, Životna sredina i klimatske promene.

Ove godine, izbor najboljih i najkreativnijih biće zajednički poduhvat publike i stručnog žirija. Nakon završetka procesa prijavljivanja, posetioci portala www.evropskidnevnik.rs moći da glasaju za najbolje radove na ovom takmičenju. Autori tri najbolja rada u svakoj kategoriji dobiće nagradno putovanje u zemlje EU.

Evropski dnevnik pokriva širok spektar tema, od nastanka EU i njenih institucija, preko životne sredine, ljudskih i manjinskih prava, zajedničkog tržišta, vrednosti EU i zajedničke valute. Iz ove publikacije srednjoškolci će saznati više o programima razmene studenata, fondovima i stipendijama, volontiranju, programima učenja jezika i kakve su prednosti za Srbiju i njene građane u procesu evropskih integracija. Dnevnik takođe sadrži informacije o EU podršci Srbiji u borbi protiv korona virusa.

Srednjoškolci koji žele da dobiju štampano izdanje ovogodišnjeg Dnevnika, mogu ga zatražiti preko email adrese [email protected] Online izdanje dostupno je na ovom linku.

Izvor i foto: europa.rs

Vest preuzeta sa portala „Far“