ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu 70 pozitivnih, Bosilegrad bez novozaraženih

7

Prema jučerašnjem preseku stanja, na teritoriji Pčinjskog okruga koronavirus je potvrđen kod 70 osoba, a najviše zaraženih je u Vranju – 40.

Prema rečima dr Slađana Stankovića, epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Vranje, aktivnost koronairusa je i dalje značajna i broj novoobolelih varira, a od 276 testiranih procenat pozitivnosti se povećao na 25 odsto. Stanković kaže za RTV Vranje da je u Preševu 10 pozitivnih, u Vladičinom Hanu i Surdulici po 7, u Bujanovcu 5, dok je Trgovištu jedan novoinficiran. U Bosilegradu nema novih slučajeva koronavirusa.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovan 101 pacijent

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 200 pregleda, od kojih 86 prvih. Uzorkovana je krv kod 100 pacijenata i sačinjen 91 RTG pluća. Urađena su 2 brza, 4 PCR i 93 antigenska testa, od kojih је 35 pozitivnih. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 14 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovan je 101 pacijent. Od tog broja 93 su pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 93 pacijenta, dok su na kiseoniku 58. Na bolničko lečenje primljeno je 5 pacijenata, dok je otpušteno 20, od toga jedan je transportovan u Klinički centar Niš. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 59 slobodnih postelja.

P. Videnov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs / RTV Vranje)

Foto: Darko Anačkov

Vest preuzeta sa portala „Far“