Pirotska Galerija raspisala konkurs za „Majsku izložbu“

6

Likovni i multimedijalni umetnici, kao i vajari iz cele zemlje, mogu se prijaviti za učešće na trijenalnoj Majskoj izložbi pirotske Galerije „Čedomir Krstić“ koja se održava povodom obeležavanja 40 godina rada ove kulturne institucije.

Pirotska galerija raspisala je konkurs koji traje do 26. marta, a umetnici mogu učestovati sa najviše dva rada. Radovi sa kojima umetnici apliciraju za izložbu su iz oblasti likovne, primenjene ili multimedijalnih umetnosti.

Maksimalna dimenzija za slike je 1,6 metra, a za skulpture jedan metar kubni. Organizator se obavezuje da štampa katalog, koji dobijaju svi učesnici izložbe. Izložba će biti selektovana i žirirana od strane žirija po pozivu, a dostava radova Galeriji je na teret autora ili organizovana iz jednog centra (Beograd) u organizaciji Galerije – saopštavaju iz Galerije.

Radovi će nakon izložbe na isti način biti vraćeni autorima, a materijal za konkurs zainteresovani mogu poslati poštom na adresu – Srpskih vladara 77, 18300 Pirot, sa naznakom – za Majsku izložbu Piroćanaca 2021.

Otvaranje Majske izložbe planirano je za 11. maj, a u slučaju nekih opravdanih okolnosti ovaj termin se može izmeniti.

Inače, od petka 22. januara ljubitelji umetnosti mogu da pogledaju novu postavku galerije, u pitanju je izbor iz zbirke grafika, crteža i skulptura.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“