Krenuo sa radom sajt posvećen peglanoj kobasici – onlajn predstavljanje i prodaja

16

Internet predstavljanje, promocija i prodaja proizvoda učesnika sajma i članova Udruženja proizvođača pirotske peglane kobasice, krenula je putem sajta pirotskapeglana.rs, koji je otvoren zbog nemogućnosti održavanja Sajma, a koji se već 8 godina održavao poslednjeg vikenda u januaru.

Na sajtu se predstavilo 30 proizvođača u kratkom video-snimku u kome opisuju svoj proizvod, način proizvodnje, svoje kapacitete, a posetioci sajta mogu da pronađu i informacije o zaštiti geografskog porekla imena, da vide kako je do sada bio organizovan Sajam, kao i ono najvažnije – da se povežu sa prodavcima, naruče i kupe ovaj tradicionalni pirotski proizvod.

Svi proizvodi izlagača i proizvođača poslati su u Veterinarski Institut Niš na mikrobiološku analizu. Sajt namenjen pirotskoj peglanoj kobasici nastaviće sa radom i nakon 30. januara, kada se planira ocena kvaliteta proizvoda od strane stručnog žirija, u prostorijama Ekonomske škole u Pirotu – kažu organizatori.

Isporuka „pirotske vijagre“ obavlja se kurirskim službama, a kako obaveštavaju na sajtu, rok isporuke je 24 sata.

Podsetimo, Sajam pirotske peglane kobasice održava se već 8 godina i jedna je od najvećih gastronomskih manifestacija u regionu koja okupi i više desetina hiljada posetilaca.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“