ZZJZ Vranje: Pčinjski okrug ima još 48 zaraženih, Bosilegrad bez novih slučajeva

9

U izvešataju koji je FAR-u dostavio epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju, dr Slađan Stanković, navedeno je da je juče do ponoći na području Pčinjskog okruga urađeno 228 testova i da je zabeleženo 48 novih slučajeva koronavirusa, uz procenat pozitivnosti od 21,05 odsto.

Najviše novozarženih je u Vranju – 38, sledi Bujanovac sa 3, a Surdulica, Vladičin Han i Trgovište imaju po 2 novoobolela, u Preševu je zabeležen jedan novi slučaj, dok u Bosilegradu nije bilo novoinficiranih.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano 112 pacijenata

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 148 pregleda, od kojih 70 prvih. Uzorkovana je krv kod 106 pacijenata i sačinjeno 70 RTG pluća. Urađeno je 6 PCR i je 86 antigenskih testova, od kojih su 32 pozitivna. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 11 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 112 pacijenata. Od tog broja 100 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom su 102 pacijenta, dok su na kiseoniku 53. Na bolničko lečenje primljeno je 8 pacijenata, dok je otpušteno 7, od kojih je jedan transportovan u Leskovac i jedan u KC Niš. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 48 slobodnih postelja.

S. Aleksić (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Darko Anačkov

Vest preuzeta sa portala „Far“