ZZJZ Vranje: Još 52 novozaražena u Pčinjskom okrugu, vakcinisano 2.411 građana

4

Od 245 testiranih osoba sa teritorije Pčinjskog okruga 59 lica je pozitivno na koronavorus, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Vranje. Najviše zaraženih je u Vranju – 29, u Surdulici je 10 pozitivnih, u Vladičinom Hanu 8, u Bujanovcu, Preševu i Bosilegradu po 2 osobe, dok je u Trgovištu jedno lice inficirano.

Prema rečima dr Svetlane Stojanović, direktroke ZZJZ Vranje, epidemiološka situacija u tom okrugu se postepeno smiruje zahvaljujući protivepidemijskim merama koje su na snazi, Ona je za RTV Vranje izjavila da je od početka imunizacije u Pčinjskom okrugu vakcinisamo 2.411 građana.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano 111 pacijenata

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljen je 151 pregled, od kojih 52 prva. Uzorkovana je krv kod 84 pacijenta i sačinjeno 66 RTG pluća. Urađen je 61 antigenski test, od kojih је 26 pozitivnih. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 8 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 111 pacijenata. Od tog broja 98 je pozitivnih na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 100 pacijenata, dok su na kiseoniku 53. Na bolničko lečenje primljeno je 9 pacijenata, dok je otpušteno 7, od kojih jedan transportovan u KC Niš. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 49 slobodnih postelja, saopšteno je na sajtu Grada Vranja.

P. Videnov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs / RTV Vranje)

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“