Vakcinu u Vranju može da primi svako ko hoće, u Pirotskom okrugu do 14 sati vakcinisano 198 osoba

11

Masovna vakcinacija stanovništva protiv kovida počela je danas na šest punktova u Vranju i jednom u Vranjskoj Banji, a iako je juče na gradskom sajtu saopšteno da je stiglo 1.398 doza vakcina kineskog proizvođača, isključivo za građane koji su se putem portala e-Uprava izjasnili za žele da prime tu vakcinu, iz Zdravstvenog centra navode da je stiglo dovoljno doza i da mogu da dođu i oni koji nisu pozvani. Inače, u Vranu i Vranjskoj Banji je do 15 sati vakcinisano 287 ljudi, dok je do 14 sati u Pirotskom okrugu vakcinu primilo 198 osoba.

Prethodnog dana je saopšteno i da će vakcinacija biti sprovedena po prioritetima koji su navedeni na sajtu grada, međutim iz Zdravstvenog centra navode da su dobili dovoljan broj vakcina i da je instrukcija da se vakcinišu svi građani koji dođu na vakcinaciju.

Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću obezbeđen je dovoljan broj vakcina i vakcinu će moći da prime svi građani koji dođu na vakcinaciju, a ne samo oni koji su pozvani. Ovo je naša odlučujuća bitka za budućnost Srbije i budućnost građana Srbije. Mi u Zdravstvenom centru Vranje svesni smo odgovornosti koja je u našim rukama, spremni smo da odgovorimo zadatku i da imunizaciju uradimo, efikasno, profesionalno, na najbolji mogući način kako bi se konačno izborili sa ovom opakom bolešću. Naše građane molim za strpljenje i zahvaljujem im se na dosadošnjoj podršci zdravstvenim radnicima u zajedničkoj borbi protiv korone – kaže direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić.

Kako je saopšteno na gradskom sajtu, do 15 sati vakcinu je primilo 287 ljudi iz Vranja i Vranjske Banje, dok je za sutra, na spisku 446 građana koji su se prijavili onlajn i 46 koji su upisani danas na punktovima.

U Pirotskom okrugu koji je dobio 1.200 vakcina, do 14 sati vakcinisano je 198 osoba, saopštavaju iz Zavoda za javno zdravlje. Navode još i da je velika zainteresovanost zapošljenih u zdravstvu i da se prijavilo 257 zapošljenih u Opštoj bolnici u Pirotu, Domu zdravlja Pirot i Zavodu za javno zdravlje.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“