Pirotski okrug dobio 1.200 vakcina kineskog proizvođača, Dom zdravlja u Vranju 1.398

4

U Vranju i Pirotu danas je zvanično počela masovna vakcinacija stanovništva protiv kovida. Vranje je dobilo 1.398 doza vakcina kineskog proizvođača, a Zavod za javno zdravlje u Pirotu 1.200 vakcina za potrebe okruga. Vakcinisaće se isključivo oni građani koji su se prijavili putem e-Uprave.

Iz pirotskog Zavoda kažu da je Dom zdravlja u Pirotu preuzeo 930 vakcina, u Beloj Palanci 120, Babušnica je dobila 72, a Dimitrovgrad 78 doza.

Direktor Doma zdravlja u Pirotu Radomir Ilić kaže da je za vakcinalni punkt određen Zatvoreni bazen, kao jedini adekvatan prostor koji zadovoljava sve tehničke preduslove za obavljanje masovne vakcinacije.

Odredili smo odgovorne osobe iz Doma zdravlja i Gradske uprave za tehnički deo formiranja vakcinalnog punkta. Dom zdravlja Pirot kao jedini izvođač same vakcinacije u tehničkom pogledu je definisao timove koji će raditi na vakcinalnom punktu. Bitno je reći da Dom zdravlja kao izvršilac vakcinacije raspolaže dovoljnim brojem timova i tehničkim preduslovima – kaže Ilić.

Vakcinacija u Vranju će se obavljati od 8 do 18 sati na sedam punktova, a 14 lekara i 28 medicinskih sestara radiće u dve smene.

Punktovi su na Odeljenju opšte medicine, Odeljenju medicine rada, Patronaži, Službi za infektivne bolesti, Ambulanta Donje Vranje, Ambulanta Ogledna stanica i Zdravstvena stanica u Vranjskoj Banji – piše na sajtu Grada.

Vakcinacija će, navode, biti sprovedena po prioritetima.

Građani se za vakcinaciju protiv kovida mogu prijaviti putem kol-centra e-Uprave na broj 0800/222-334 i putem sajta euprava.gov.rs.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“