Bez Božićne škole sportova u Pirotu ove godine

4

Tradicionalna pirotska Božićna škola sportova ove godine neće biti održana zbog epidemiološke situacije, odlučili su u Sportskom centru Pirot koji svake godine organizuje masovne sportske treninge u okviru ove škole.

Epidemija korona virusa uticala je i na otkazivanje treninga koji imaju za cilj da učenike upoznaju sa osnovama velikog broja sportova, pa je tako preko 3.000 dece koje se svake godine prijavi ostalo uskraćeno za preko 60 programa, koliko Božićna škola sportova obuhvata.

Kako kaže direktor SC Pirot Nenad Đorđević, nije bilo moguće organizovati školu u ovakvim okolnostima.

Neće se održati. Tu dođe ogroman broj dece, nemoguće je bilo sve organizovati sa svim epidemiološkim merama – kaže Đorđević.

Ipak, skijanja i klizanja će biti u Pirotu, pa postoji mogućnost da se škole ovih sportova organizuju u okviru rada skijališta i klizališta.

Skijalište kod Planinarskog doma je otvoreno za vikend, dok je plan da se klizalište na Omladinskom stadionu pusti u rad već u četvrtak, 22. januara, ako vremenski uslovi dozvole.

Nabavljen je dovoljan broj klizaljki, kaže Đorđević, pa će klizalište raditi svakog dana od 12 do 20 sati, uz poštovanje mera prevencije i ograničen broj.

Zbog ograničenog broja, potrebno je zakaziti termin, a ulaz će tokom cele sezone biti besplatan.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“