ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu 47 novozaraženih, u Bosilegradu nema pozitivnih

5

Na području Pčinjskog okruga od 242 testirane osobe 47 lica je pozitivno, a procent novoobolelih u odnosu na broj testiranih je 19,42 odsto, stoji u najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje.

U saopštenju se navodi je najviše zaraženih u Vranju – 22, u Surdulici je 10 pozitivnih, u Vladičinom Hanu 7, u Bujanovcu 4, u Preševu 3 i u Trgovištu 1 osoba, dok u Bosilegradu nema novozaraženih.

Na zvaničnom sajtu Grada Vranja je saopšteno da u sredu, 20. januara počinje vakcinacija stanovništva u tom gradu.

U ZC Vranje hospitalizovano 120 pacijenata

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 164 pregleda, od kojih 56 prvih. Uzorkovana je krv kod 83 pacijenta i sačinjeno 90 RTG pluća. Urađeno je 9 PCR i 70 antigenskih testova, od kojih је 19 pozitivno. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 20 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 120 pacijenata. Od tog broja 109 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 109 pacijenata, na kiseoniku 58. Na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata, otpušteno je isto toliko, od čega je jedan  transpotovan u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Surdulici. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 40 slobodnih postelja.

P. Videnov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Darko Anačkov

Vest preuzeta sa portala „Far“