ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu u toku vakcinacija protiv kovida, 19 novozaraženih

5

Juče i danas do 12:00 sati u domovima zdravlja sa područja Pirotskog okruga Pfizer-ovom vakcinom vakcinisano je 150 osoba, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot. Vaksinisani su zaposleni u bolnici, domovima zdravlja i Domu za stare u Dimitovgradu, kažu u Zavodu i napominju da je u toku je sačinjavanje plana vakcinacije za sledeću nedelju, kojim su obuhvaćeni privatni stomatolozi, privatne ordinacije i ostali zaposleni u domovima zdravlja.

U najnovijem izveštaju ZZJZ Pirot se navodi da je registrovano još 19 novih slučajeva koronavirusa, dok je u Opštoj bolnici u Pirotu preminulo jedno lice iz Dimitrovgrada.

U saopštenju stoji da je Pirotu zaraženo 11, u Beloj Palanci 6, u Babušnici 2, dok u Dimitrovgradu nije bilo pozitivnih.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas je poslato 20 uzoraka.

Od početka epidemije do danas na teritoriji Pirotskog okruga koronavirus je potvrđen kod 3.046 osoba, po gradovima: Pirot 1.887, Bela Palanka 515, Babušnica 347 i Dimitrovgrad 307, a od posledica Covida-19 preminulo je 129 lica.

U Opštoj bolnici Pirot leče se 32 pacijenta: 18 iz Pirota, 6 iz Babušnice, 6 iz Dimitrograda i 2 iz Bele Palanke, kažu u Zavodu i ističu da se intenzitet prenošenja virusa u populaciji postepeno smanjuje, kao i broj hospitalizovanih i smrtnih ishoda.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 14. januar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“