ZZJZ Pirot: Počela vakcinacija protiv kovida, još 24 novozaražena u Pirotskom okrugu

15

Danas su domovi zdravlja sa područja Pirotskog okruga preuzeli Pfizer-BioNTech Covid-19 vakcine i otpočela je vakcinacija za zaposlene u kovid bolnici i kovid-ambulantama domova zdravlja, kao i za zaposlene u Domu za smeštaj starih lica u Dimitrovgradu i za zdravstvene radnike na prijemno-trijažnim odeljenjima domova zdravlja, prema unapred sačinjenom planu za ovu nedelju.

U najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot se precizira da su registrovana još 24 nova slučaja koronavirusa, dok su u Opštoj bolnici u Pirotu preminula dva lica – jedan iz Dimitrovgrada i jedan iz Pirota.

U saopštenju stoji da je Pirotu zaraženo 14, u Beloj Palanci 7, u Babušnici 2 i u Dimitrovgradu jednao osoba.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas su poslata 24 uzorka.

Od početka epidemije do danas na teritoriji Pirotskog okruga koronavirus je potvrđen kod 3.027 osoba, po gradovima: Pirot 1.876, Bela Palanka 509, Babušnica 345 i Dimitrovgrad 307, a od posledica Covida-19 preminulo je 128 lica.

U Opštoj bolnici Pirot leče se 34 pacijenta: 20 iz Pirota, 7 iz Babušnice, 5 iz Dimitrograda i 2 iz Bele Palanke, kažu u Zavodu i ističu da se intenzitet prenošenja virusa u populaciji postepeno smanjuje.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 13. januar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“