Iz poplavljenih područja evakuisano 67 ljudi

13

Iz kuća koje su poplavljene izlivanjem bujičnih potoka pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a sa Specijalističkim timovima sa spasavanje i rad na vodi evakuisali su 67 ljudi, najviše u Doljevcu. Vanredna situacija proglašena je na teritoriji gradova Niša i Leskovca, na celoj teritoriji opština Žitorađa, Doljevac, Dimitrovgrad, Vlasotince i Gadžin Han.3

U Doljevcu su spasioci evakuisali 32 osobe, 10 iz Bele Palanke, 8 iz Bujanovca, 6 iz Bojnika, 4 iz mesta Zlatokop kod Vranja, 3 iz Pirota, 2 iz Leskovca, jednu iz Dimitrovgrada i jednu iz Donje Trnave kod Niša.

Na teritoriji Nišavskoj upravnog okruga spasena je jedna osoba u mestu Donja Trnava na Južnoj Moravi od strane pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje na vodi iz Niša. Vodostaji reke Nišave i Južne Morave kod Niša su u fazi opadanja, navode iz MUP-a.6

Takođe saopštavaju da su pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona juče i danas angažovani na crpljenju vode iz poplavljenih domaćinstava u Pčinjskom i Topličkom Okrugu, dok u Jablaničkom, gde je situacija stabilna, nastavljaju obilazak terena.

Na teritoriji Pirotskog upravnog okruga usled izlivanja reke Nišave kao i pojave bujičnih poplava došlo je do plavljenja domaćinstava u naseljima Sarlah, Rogoz i Prisijanskog naselja kao i u okolini Dimitovgrada.

4

Evakusiane su četiri osobe sa ovih teritorija od strane Vatrogasno-spasilačkog bataljona Pirot. Tokom jutarnjih časova evakuisano je osam osoba na teritoriji Bele Palanke, kažu u MUP-u.

Takođe navode da su specijalni timovi na terenu i prate stanje na teritoriji opštine Bela Palanka, a da je stanje na ostaloj teritoriji Pirotskog upravnog okruga stabilno, a vodotoci u opadanju.


7

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“