Dimitrovgrađanin osuđen na 5 godina zatvora zbog silovanja

0
305

Na zatvorsku kaznu od pet godina i tri meseca, niški Viši sud osudio je 26-godišnjeg N. P. iz Dimitrovgrada, zbog silovanja bivše devojke u maju prošle godine.

Sud je potvrdio navode iz optužnice po kojim je, tada 25-godišnji mladić, iz kafića na silu odvukao devojku S. J. iz Pirota, koja je raskinula ljubavnu vezu sa njim, a onda je tukao i silovao.

N. P. je oglašen krivim za krivično delo nasilničko ponašanje sa krivičnim delom silovanje, pa mu je za krivično delo silovanje utvrđena kazna zatvora u trajanju od pet godina, a za krivično delo nasilničko ponašanje kazna zatvora u trajanju od šest meseci, te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i tri meseca – kažu u niškom sudu.

Istom odlukom, on je oslobođen optužbe da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Suđenje je održano pred Višim sudom u Nišu, jer se nadležni sud izuzeo od suđenja, s obzirom na to da je žrtva u srodstvu sa njihovim službenikom.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“