U Pirotu venčanja samo u sali Gradske uprave, otkazuju se sport, folklor i ples

0
45Na osnovu detaljne analize Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja i Opšte bolnice Pirot, procena je da u ovom trenutku nema elemenata za uvođenje vanredne situacije u tom gradu, saopštio je Štab za vanredne situacije posle današnje sednice.

Kako se navodi u saopštenju, odluka Štaba za vanredne situacije od 5. novembra, koja je oročena do 1. decembra, produžava se do 15. decembra.

„Pomenutom odlukom propisano je da se zakazana venčanja obavljaju samo u svečanoj sali Gradske uprave, da se obustavljaju takmičenja u organizaciji Saveza za školski sport i aktivnosti plesnih i folklornih ansambala“, navodi se u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije. 

Saopšteno je da je na sastanku Štaba za vanredne situacije u Pirotu procenjeno da je epidemiloška situacija u tom gradu nepovoljna.

„Preporuka Zavoda za javno zdravlje koja se odnosila na uvođenje vanredne situacije, imala je za cilj da se pokrene inicijativa za donošenje odluke o prelasku pirotskih škola na onlajn nastavu, ali je Republički štab takvu odluku doneo, koja će važiti na nivou cele zemlje“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je primetan dalji rast obolelih i registrovanih pozitivnih pacijenata, i samih prijema u kovid ambulanti Doma zdravlja.

Na današnjoj sednici Štaba odobrena su novčana sredstva Opštoj bolnici Pirot za kupovinu uređaja i propratnih elemenata za terapiju kiseonikom, Domu zdravlja za opremanje i natkrivanje spoljašnjeg prostora kovid ambulante u Tijabari, i Zavodu za javno zdravlje za pojačane aktivnosti u radu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.Vest preuzeta sa portala „N1“