U Pirotskom okrugu još 38 pozitivnih, raste broj novozaraženih u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu

24

Na bolničkom lečenju u vranjskim kovid bolnicama ukupno je 100 ljudi, od kojih 97 pozitivno na koronu. U Jablaničkom okrugu je u poslednja 24 sata registrovano 126 novoobolelih, a 70 ih je iz Leskovca, dok podaci iz pirotskog Zavoda za javno zdravlje pokazuju da je tamo prethodnog dana registrovano 38 pozitivnih.

Iz vranjskog Štaba kažu da je od ukupnog broja hospitalizovanih na kisoniku 45 ljudi, a 98 pacijenata je sa upalom pluća.

Tokom prethodnog dana je na lečenje primljeno 15 pacijenata, a otpušteno 11.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 248 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 147. Uzorkovana je krv kod 152 pacijenta i sačinjeno je 138 RTG pluća. Takođe, urađena su 23 brza testa, dva PCR i 171 antigenska testa, a dijagnostikovana bronhopneumonija kod 26 pacijenata – saopštavaju iz Štaba.

Kada je reč o ostalim opštinama u Jablaničkom okrugu, među novozaraženima je i 38 Vlasotinčanina, dvoje ih je iz Lebana, jedna osoba iz Bojnika i 15 iz Medveđe.

Među novozaraženima je 85 zaposlenih, 15 nezaposlenih, 19 penzionera, 5 učenika i 3 studenta – kažu iz Zavoda.

Podaci iz Pirotskog zavoda pokazuju da je tamo prethodnog dana virus potvrđen kod 17 ljudi iz Pirota, 8 iz Dimitrovgrada, 9 iz Bele Palanke i 5 iz Babušnice.

Procenjuje se da je broj zaraženih sedam do deset puta veći od broja laboratorijski potvrđenih – navode iz Zavoda.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot na lečenju je 8 pacijenata sa upalom pluća – 2 iz Dimitrovgrada, 5 iz Pirota i 1 iz Babušnice, dok je na lečenju u niškom Kliničkom centru 10 pacijenata iz pirotskog okruga, od toga su tri na intenzivnoj nezi.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“