U infrastrukturu u selu Krupac uloženo preko milion evra

10

Danas je u selu Krupac završeno postavljanje završnog sloja asfalta u delu glavne ulice u selu, u dužini od oko 800 metara. Gradonačelnik Vasić obišao je sa saradnicima završen radove i kazao da je Grad Pirot vrlo blizu ostvarenja cilja koji je odavno zacrtan – da kvalitet života na selu bude što je moguće više nalik životu u gradu.

-Pre par godina put infrasturktura u Krupcu bila je u veoma lošem stanju. U međuvremenu smo uveli kanalizaciju, reč je o investiciji od oko 32 miliona dinara, napravljeno je malo postrojenje za preradu otpadnih voda vredno preko 40 miliona dinara, promenili smo kompletnu vodovodnu mrežu u glavnom ulici, ukupno 1.600 metara vodovodne mreže što je koštalo negde oko 10 miliona dinara. Pre toga smo asfaltirali brojne sokake i rešili da asfaltiramo glavnu ulicu. Ova faza radova košta 19 miliona dinara, a napravljen je projekat koji vredi 46 miliona dinara. Ovde planiramo da uložimo i u Dom kulture. Ako saberete ove brojke dolazi se do investicija od preko milion evra. Slično se radi i u drugim selima, Poljskoj Ržani, Berilovcu, Gradašnici, ima još mnogo posla. Cilj nam je da stvorimo uslove da se na selu živi kao u gradu-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov kazao je da će danas biti urađen i završni sloj asfalta, a narednih dana ostaje asfaltiranje pristupnih puteva, postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije.

-Meštani dobijaju jednu modernu i funkcionalnu saobraćajnicu. Ukupna vrednost projekta je 46 miliona dinara, ovo je prva faza, radi se oko 800 metara kolovoza-kazao je Svilarov uz konstataciju da će radovi biti nastavljeni početkom naredne građevinske sezone.Vest preuzeta sa portala „Pirotske Vesti“