Pesmom i pričom „Zu Zu Zujalice“ uče kako pokazati brojeve i boje na znakovnom jeziku

17

Kroz druženje i zabavu u novoj epizodi serijala „Deca zna(ku)ju“ članovi muzičke grupe Zu Zu Zujalice zajedno sa najmlađima pokazaće kako se na znakovnom jeziku pokazuju brojevi i boje.

Kako da drugarima oštećenog sluha rukama pokažu koliko im je godina i koja im je omiljena boja, kroz pesmu i priču u drugoj epizodi pokazaće kreativna ekipa okupljena oko dece – Anastasije, Drine i Save i Zujalica Filipa Lazarevića Boleta, Milice Lazarević Mic i Dragane Jocić Gage.

Za one koji su propustili prvo druženje, ova družina poziva najmađu publiku da pogledaju i prvu epizodu na Youtube kanalu Južnih vesti u kojoj je tema bila azbuka.

Do kraja serijala ekipa sprema još jedno druženje u kojem će tema biti lepe reči i zakazuju ga za 7. decembar.

Projekat „Deca zna(ku)ju“ pruža priliku mališanima oštećenog sluha, čujućoj deci i odraslima da se upoznaju sa znakovnim jezikom i približava im kulturu gluve zajednice sa ciljem da olakša proces inkluzije dece čiji je on maternji jezik. Serijal je osmislila muzička grupa za decu „Zu Zu Zujalice“ u saradnji sa Južnim vestima, a finansira ga Ministarstva kulture i informisanja finansira.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“