O brojevima i bojama u drugoj epizodi „Deca zna(ku)ju“, premijera u ponedeljak

8

Kako da drugarima sa oštećenim sluhom odznakuju koliko im je godina i koju boju najviše vole, troje dece i članovi muzičke grupe „Zu Zu Zujalice“ pokazaće u drugoj epizodi serijala „Deca zna(ku)ju“. Vedra družina premijeru najavljuje za ponedeljak, 23. novembar.

Uz priču i poeziju, mali kreativci Anastasija, Sava i Drina sa tumačima znakovnog jezika i Zujalicama Filipom Lazarevićem Boletom, Milicom Lazarević Mic i Draganom Jocić Gagom, vredno su radili na novoj epizodi u kojoj će mališane učiti kako da rukama pokazuju brojeve i boje.

Druga, od ukupno 3 epizode serijala, biće postavljena na Youtube kanal Južnih vesti u ponedeljak 23. novembra, a dok išćekuje nove dogodovštine Zu Zu družine, dečja publika može da se priseti i prve epizode u kojjoj je ekipa odznakovala azbuku.

Serijal emisija pruža priliku mališanima oštećenog sluha, čujućoj deci i odraslima da se upoznaju sa znakovnim jezikom i približava im kulturu gluve zajednice sa ciljem da olakša proces inkluzije dece čiji je on maternji jezik.

Projekat Deca zna(ku)ju sprovodi muzička grupa za decu Zu Zu Zujalice u saradnji sa Južnim vestima, a finansira ga Ministarstva kulture i informisanja finansira.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“