Vaša pitanja! Bilo jednom čudo od jugoslovenske fabrike i zvalo se – Prvi maj! Mnogim radnicima ostale samo uspomene! Kakve!?

14

Ovih dana medju brojnim vašim pitanjima, za danas izdvojio sam dva za koja sam smatrao da su posebno značajna, da karakterišu prošlo vreme. Da su ostavila dubok trag na ljudima i da ni dan danas mnogi od njih nisu ostvarili svoja prava.

Ne bih da neko kaže da „čačkamo“ po prošlosti. Ne, to juče, nažalost, živi i danas i svakodnevno neko od naših ljudi sa ogorčenjem seća se prošlosti.

On se potpisao kao Arhangel Mihajlo. Ostavio je i ime i prezime. Prvomajac, znamo se.

Evo mejla. Ništa ne treba dodati ni oduzeti. S obzirom da su primedbe jasne, kritičke, verujem, kako je doduše i sam rekao, da ih može potkrepiti.

Jednu reč nismo izostavili. Kako je napisano, tako objavljujemo!

 ……………………………………………………………………………

Postovani Neso, hvala sto se ukljucujes u resavanje problema nekadasnjih prvomajaca. Ovo je samo kap u moru oko namanjenja i onako sramnih minimalnih penzija. Ovo nisu prvomajci zasluzili jer su dali mnogo ovom gradu.

Sa razvojem Prvog maja razvijao se i gradio i Pirot, a prvomajci kroz pomoci gradu poreza i doprinosa, finansiranjem FK Radnicki , zato sada imaju mizarne penzije nedostojne coveka u ovom veku.

Prvomajski radnik je najmanje kriv, a najvise je ostecen. Obracun penzija prvomajskim penzionerima je totalno nerealan jer  mnoge stvari nisu odradjene u samim sluzbama Prvog maja, finansije a kasnije nisu ispravljenje i realizovane tokom stecaja, na relaciji Stecajni upravnici, bilo ih 4, Poreska uprava, Fond PIO.

Ovo sto je radjeno u IO“Prvi maj“ je totalni kriminal prema bivsim radnicima. U poslednjih desetak godina ne znam kome se sve nisam obracao. Raznim institucijama, ministarstvima i svi cute.

   Prvomajski problemi su vise nego u lavirintu. Advokati nemocni, da realizuju sudske izvrsne presude. Ko je kriv oko nerazresenih zarada,PIO doprinosa. Radjene su mnoge kompenzacije kroz papire , a radnicima nisu rasknjizene kroz M/4,M/8 obrasce.

    Drzava uplacivala mnoge pare/primer 1994. do 2002. period/a nije radnicima rasknjiženo,  pa sada Poreska uprava trazi uplate obaveza,a upravo ista je godinama tolerisala rukovodstva u IO „Prvi maj“ zbog neobracunavanja i uplate doprinosa.

   Niko nije snosio posledice za svoj nerad, pa zato sada ima mnogo problema koje niko ne pokusava da resava. U ovom lavirintu treba da se ukljuci drzava i gradske strukturei sindikat, jer je IO „Prvi maj“ u stecaju drzavna firma, vlasnistvo 99%, a radnici deonicari oko 1%

  U Pirot  treba dovesti kljucnog coveka Stecajnog upravnika Veroniku Barać, po mogucstvu i sa njom odraditi emisiju .

ZA ove stvari gore izrecene posedujem i dokazne papire,koje svih ovih godina relevantne institucije i pojedinci neuvazavaju.

Evo ovih dana dobio sam i ja Resenje iz PIO sa mizernom penzijom od dvadesetak hiljada, a radio u Prvom maju 30 god. na rukovodecim r.m. sa visom i visokom skolskom spremom, a upravo danas podneo zalbu Fondu PIO.

   S postovanje   I…. I….. ,nekadasnji Predsednik SS iz perioda 1997_2000. Hvala.

……………………………………………………………………………..

   Poštovani

Mejl sam poslao advokatu Slaviši Stamenoviću.  Nadam se da ćemo već sutra imati njegovu izjavu. E sad, do Veronike Barać je neoprostivo teško stići. Dovesti je u Pirot, ravno je čudu!

Nema predaje!

*Naslovan fotografija screenshot youtube 

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“