ZZJZ Vranje: Još 48 pozitivnih u Pčinjskom okrugu, 1 u Bosilegradu

7

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje, u Pčinjskom okrugu registrovano je još 48 pozitivnih osoba na koronavirus od 98 pristiglih rezultata uzoraka.

U izveštaju epidemiolog dr Slađan Stanković navodi da je najveći broj zaraženih u Vranju – 42, dok su u Vladičinom Hanu pozitivne 4 osobe, a u Preševu i Bosilegradu po jedna osoba.

Epidemiolog Stanković epidemiološku situaciju u Pčinjskom okrugu ocenjuje kao nepovoljnu, a broj obolelih je u stalnom porastu.

U ATD 118 prvih pregleda, u ZC 57 sa koronavirusom

U Covid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 216 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 118. Uzorkovana je krv kod 117 pacijenata i sačinjeno 106 RTG pluća. Takođe, urađeno je 90 PCR i isto toliko brzih testova, a bronhopneumonija dijagnostikovana je kod 32 pacijenta.

U Covid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 66 pacijenata, od kojih je 57 pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 66 pacijenata, na kiseoniku 33. Primljeno je 11 pacijenata, otpušteno 3. Trenutan broj slobodnih postelja je 114.

T. Petrov (izvor: Zavod za javno zdravlje Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Darko Anačkov

Vest preuzeta sa portala „Far“