Knjiga “Istorija Pirota za decu i mlade” izašla je iz štampe

7

Stvaranje ove značajne publikacije koja se bavi lokalnom istorijom realizovano je preko projekta Lokalnog plana akcije za decu grada Pirota.

Knjigu potpisuju istoričari Davor Lazarević i Predrag M. Vidanović koji su radili na stilskom i metodološkom prilagođavanju sadržaja školskom uzrastu ali i široj čitalačkoj publici koja bi da se na efektan i jednostavan način upozna sa istorijom Pirota od praistorije pa do danas.

Značajan doprinos finalnom izgledu knjige dale su Jelena Đorđević i Kristina Mitrović, učenice Gimnazije Pirot, koje su svojim ilustracijima i fotografijama učinile da priče o prošlosti našeg grada dobiju izuzetan vizuelni doživljaj. Recenzije knjige napisali su dr Katarina Mitrović i Vladica Tošić dok je Mila Panajotović kao stručni konsultant dragocenim sugestijama pomogla da mnogobrojne istorijske činjenice budu proverene i zasnovane na izvornoj građi. Dizajn korica uradio je Dejan Popović, a lekturu Bojana Mitić.
Promocije knjige široj javnosti i u pirotskim školama će biti upriličene kada epidemiološki uslovi tako nešto budu dozvolili. Izdavač knjige je Udruženje istoričara Pirota.Vest preuzeta sa portala „Pirotske Vesti“