Od utorka većina objekata radi do 21 čas

16

Vlada Srbije оgraničila je rad ugostiteljskih objekata, prodavnica, tržnih centara od 5:00 do 21:00 čas. Od toga su izuzete apoteka, dostava hrane, benzinske pumpe u delu za točenje goriva, kao i privrede koja radi treću smenu.

Primena počinje od utorka 17. novembra i trajaće 15 dana, do 1. decembra, kada će se odlučiti da li treba da se produžavaju mere, rekla je premijerka Ana Brnabić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Ona je navela da se ništa neće menjati u režimu rada, kako osnovnih, tako i srednjih škola, jer je broj zaraženih učenika jako mali i škole smatra u ovom trenutku „najbezbednijim mestima“.

Premijerka Brnabić je takođe rekla da je pravi trenutak da se uvedu dodatne mere, kako bi kriva ostala zaravnjena i navela da se trenutno ne razmišlja o zabrani kretanja, što bi bila sledeća mera, ali da se razmišlja da se uvede obavezno nošenje maski na otvorenom.

Brnabić je dodala da ortopedska bolnica „Banjica“ ovoga puta neće biti Covid bolnica.

Ministar zdravlja Zlatbor Lončar je izjavio da je banja „Selters“ kod Mladenovca postala Covid bolnica, a od sutra to će biti i Banja Koviljača.

Slobodan Aleksić (izvor: Fonet / N1 / RTS)

Foto: srbija.gov.rs

Vest preuzeta sa portala „Far“