Nove mere Vlade: Od utorka ograničeno radno vreme većini objekata do 21 sat

11

Od utorka, 17. novembra, radno vreme većini objekata neće biti dozvoljeno od 21 sat do 5 sati, pre svega ograničava se rad ugostiteljskih objekata, prodavnica, tržnih centara, rekla je premijerka Ana Brnabić nakon sednice Vlade Srbije. Mere će važiti do 1. decembra, kada će se, kaže, odlučivati o daljim koracima.

Radno vreme će biti ograničeno za sve, osim za apoteke, dostavu hrane, benzinske pumpe i za privredu.

Prihvatila sam savet stručnog dela Kriznog štaba da uvedemo još restriktivnije mere, kako bismo zaustavili širenje korona virusa i Vlada je donela odluku da u ovom trenutku ograničimo rad svega, pre svega rad ugostiteljskih objekata, ali i prodavnica, tržnih centara, svega osim apoteka, dostava hrane, benzinski pumpi i privrede – rekla je Brnabić nakon sednice Vlade.

Sledeća restriktivna mera, dodaje, je zabrana kretanja, ali sada se ne razmišlja o tome.


Đaci se vraćaju u školske klupe

Premijerka tvrdi i da su deca najbezbednija u školama, pa se u ovom trenutku ne razmišlja ni o zatvaranju škola.

Kako kaže, u osnovnim školama u Srbiji ima 39 zaraženih učenih, od toga 20 u Beogradu.

Prema njenim rečima, Srbija ima najmanju stopu smrtnosti u Evropi i svetu – 1,3% i ima dovoljno zaštitne opreme, lekova, respiratora, kisonika i testova.

Iako prethodnih dana dnevni broj novozaraženih premašuje 3.000, na nove mere se čekalo od četvrtka, a premijerke kaže da su mere donete pravovremeno jer je za opstanak privrede bitan svaki trenutak.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“