Poraz, ipak, previsok iako je igra Piroćanaca bila veoma slaba!

8

Prva liga Srbije

15. kolo

Jagodina: Jagodina –  Radnički  4:0 (2:0)

Radnički: Šuljagić, Petrov, (Dj.Kukolj) Dojkić, Ožegović, M.Kukolj (Marković) , Kostić, Adžibaba ( Mijalković), Tolić , Milenković, Jakovljević , Petrović, Kostić Milutinović (Mirković)

 Strelci: 1:0 Divac 29.min, 2:0 Stojković  43 min. (jedanaesterac), 3:0 Petrović 75.min, 4:0 Stojković 79. minut

  Dodje tako dan, kada ništa ne ide, kada je protinik u svemu bolji, kada ti ne dozvoli agresivnom igrom da izadješ iz svog prostora. U prvim minutima nije bilo tako i to je period koji je najavio da se nešto može uraditi.

  U 7. minutu Kostić Milutinović je „uleteo“ u šesnesterac, Strahinja Petrović ga iz dubine „poslužio“ „kao na tacni“, očekivao se gol, ali je  čuvar mreže Jagodinaca odbranio.

 Kako je vreme odmicalo, sve se okretalo na „vodenicu“ domaćina. Jagodinci su izlazili „visoko“, zaustaviljali sve pokušaje pirotskog tima u organizaciji igre.

   Već u 9. minutu Jagodina je ozbiljno zapretila. Sve probleme Jagodinci su pravili iz prekida. Dva izvedena kornera, dobre prilike, ali su gosti u paničnoj odbrani samo uspevali da spreče pogodak.

 Sve tako do 29. minuta kada je pao prvi gol. Nikola Divac je sa leve strane primio loptu, utrčao i „pocepao“ pirotsku mrežu.

     43. minut.  Drugi gol, penal! Necu Petrova pogodila je u ruku lopta Šuljagića.

   Nažalost, ništa se nije promenilo u nastavku. Radnički nikada slabiji, nemoćniji. Jak pritisak  domaćih koji skoro nisu bili tako uspešni pred golom, agresivni, raspoloženiji.

     Videlo se u nastavku kao se igra raspala. Fudbaleri Radničkog odigrali su najslabiji meč ove polusezone.

   Za samo četiri minuta, u 75. i 79. minutu „raštimovanu“ ekipu iz Pirota, Jagodinci potpuno su razbili.

Prisutni kažu, da se ne sećaju kada je Jagodina ovako lako i sa ovakvim rezultatom dobila nekog  rivala.

  Naravno, ne znamo ni mi, kada su pirotski fudbaleri primili četiri pogotka.

 Opšti utisak, nije Jagodina toliko biriljirala, koliko su fudbaleri iz Pirota odigrali slabo. Prvih deset minuta i ništa više. Greške kod golova, izmene, postavka na sredini terena, odsustvo Mančića i Djordjijevskog, sve to doprinelo je teškom porazu pirotskog tim  

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“