ZZJZ Pirot: Intenzitet virusa u populaciji visok, još 11 pozitivnih u Pirotskom okrugu

17

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, od 27 uzoraka poslatih 11. novembra u laboratoriju “Vatreno oko”, 11 je pozitivno – 8 iz Pirota, 2 iz Niša i 1 iz Babušnice.

Danas je na analizu poslat 31 uzorak, dok je od početka epidemije na području Pirotskog okruga ukupno uzorkovan 4.321 bris, stoji u saopštenju.

U periodu od 2. do 11. novembra u okrugu je od 268 briseva 116 pozitiivno na koronavirus, od čega 58 iz Pirota, 47 iz Dimitrovgrada, 8 iz Bele Palanke, 2 iz Niša i 1 iz Babušnice, što je 43% pozitivnosti i nagli porast broja obolelih. U ovom talasu oboleli su uglavnom od 30 do 60 godina starosti, radno aktivno stanovništvo i njihovi članovi porodica, roditelji i deca, kažu u pirotskom zavodu.

Od ukupnog broja testiranih na teritoriji okruga do danas koronavirus je laboratorijski potvrđeno kod 516 osoba: u Pirotu 332, u Beloj Palanci 91, u Dimitrovgradu 54 i u Babušnici 39.

U Covid ambulantama se povećava broj pregleda, naročito u Dimitrovgradu i Pirotu, saopštava ZZJZ Pirot i dodaje da se na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leči 8 bolesnika sa pneumonijom, jedan pacijent je prebačen u Klinički centar Niš, a jedan je otpušten kući oporavljen.

Kompletan izveštaj ZZJZ u Pirotu za 12. novembar pogledajte OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“