Platforma za prevenciju bolesti i očuvanje zdravlja mladih „Zdravo dvadesete“

0
43

Krajem oktobra meseca kompanija Galenika a.d. Beograd pokrenula je onlajn platformu „Zdravo dvadesete“ ( www.dvadesete.rs ) namenjenu edukaciji mladih o zdravim životnim navikama za jačanje i održavanje mentalnog i fizičkog zdravlja. Osnovni cilj projekta je podizanje svesti o značaju prevencije hroničnih oboljenja kroz uspostavljanje kredibilnog izvora informacija i plasman savremenih zdravstvenih saveta, a sve kroz sadržaj oblikovan u skladu sa potrebama mladih.

Platforma predstavlja strateški važan, dugoročan projekat društvene odgovornosti na nacionalnom nivou, namenjen informisanju mladih i studenata širom Srbije o važnosti prevencije. U saradnji sa partnerima, medicinskim stručnjacima iz različitih oblasti, kompanija Galenika je u okviru ovog projekta kreirala i sveobuhvatan eVodič „Kako da pronađete ravnotežu i održite zdravlje“.

Sadržaj eVodiča ima kvalitetan i proveren edukativni sadržaj podeljen na sedam najvažnijih zdravstvenih oblasti za unapređenje svakodnevne rutine kvaliteta života. U pitanju su: ishrana, fizička aktivnost, mentalno zdravlje, kontracepcija, zavisnosti, hormoni i higijena. U okviru ovih oblasti navedene su relevantne informacije, preporuke i saveti kako izgradnjom zdravih navika izbeći određene tegobe, zatim kako prepoznati simptome i kada i kako reagovati ukoliko se pojave, uključujući odlaske na redovne preglede.

Podizanje svesti o prevenciji za krajnji cilj ima podršku mladima da budu odgovorni prema sebi i sopstvenom zdravlju kako bi gradili održive navike i pravili zdravije izbore. Ovim projektom želimo da pružimo podršku dvadesetogodišnjacima, pokažemo im da mislimo na njih i da razumemo izazove sa kojima se suočavaju i ono što je najvažnije da ih pripremimo za zdraviju budućnost. Ulaganje u prevenciju je ulaganje u budućnost zdravlja čitave nacije. Zahvaljujemo se svim partnerima – saradnicima i organizacijama koje su pokazali interesovanje i podržali ovaj Galenikin projekat – izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika a.d. Beograd.

Kompanija Galenika je tokom jula ove godine realizovala istraživanje među mladima koje je pokazalo da se većina mladih ljudi u Srbiji bori sa različitim zdravstvenim problemima i da im zdrave životne navike nisu toliko bliske. Takvi podaci su ukazali na značajan prostor u pogledu podizanja svesti o značaju prevencije, što je i definisalo koncept onlajn platforme „Zdravo dvadesete“ i specijalizovanog eVodiča o principima zdravog života. Portal „Zdravo dvadesete“ i eVodič mladim ljudima pružaju savremene savete i preporuke kako da u ovom izazovnom periodu svog života, ali i globalno gledano – izazovnom vremenu, uspostave navike koje vode izbalansiranom i zdravom načinu života.

Više informacija možete naći na Fejsbuk stranici Zdravo Dvadesete , kao i na Instagram stranici Zdravodvadesete.Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“