Još 80 preminulih i 4.390 zaraženih u Bugarskoj

7

U Bugarskoj je od Covida-19 preminulo još 80 osoba, pa je ukupan broj umrlih do sada 1.851. Urađeno je 11.068 testova i uz skoro 40% pozitivnosti konstantovano da je još 4.390 lica zaraženo koronavirusom, tako da je broj inficiranih dostigao 83.366, a broj aktivnih slučajeva 55.716.

U bolnicama je 4.186 ljudi, od kojih je 280 na respiratorima. Kako stoji na Nacionalnom informativnom portalu, od 3. novembra broj onih koji se leče u bolnicama ili su na respiratorima permanentno raste.

U izjavi za BNR Kostadin Angelov, ministar zdravlja Bugarske, kaže da se u toj zemlji ne razmišlja o takozvanom lokdaunu, jer bi to „isteralo ljude na ulice“ i postigao bi se još gori efekat nego do sada.

On smatra da bugarsko društvo u celini nema dovoljno razumevanja za efikasno sprovođenje protivepidemijskih mera, kaže da zdravstveni sistem Bugarske teško može da izdrži ovakav pritisak i najavljuje uvođenje brzih, antigenih testova, ali se 18. novembra čeka odluka EU o njihovoj ravnopravnoj primeni u zemalja članica sa zasad jedno relevantnim PCR testovima.

Aktualne informacije o epidemiji u svetu možete pogledati OVDE.

Slobodan Aleksić (izvor: coronavirus.bg / darik.news)

Foto: pixabay.com

The post Još 80 preminulih i 4.390 zaraženih u Bugarskoj appeared first on Far.

Vest preuzeta sa portala „Far“