VIDEO: Dimitrov – Pet pacijenata na lečenju u Pirotu, tri u Nišu, za oko 35 uzoraka iz Dimitrovgrada se čekaju rezultati

14

U dimitrovgradskom Domu zdravlja je tokom vikenda urađeno 30-ak rentgenografija pluća, od čega je 10-ak pneumonija, odnosno upala pluća. Na bolničkom lečenju u Nišu nalaze se tri pacijenta, od kojih je jedan na respiratoru, a pet je u Pirotu i u stabilnom su stanju. Od jutros u prvoj smeni registrovan je nešto manji broj pregleda. To je za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Dimitrov je dodao da je oko 35 uzoraka poslato na analizu i da se čekaju rezultati, kao i da se javljaju porodične epidemije, gde stariji imaju težu kliničku sliku.

“Očekujem da počnu da se vide efekti mera koje su uvedene pre nedelju dana, a pun efekat će se videti krajem ove nedelje” – kazao je predsednik opštine.

Dimitrov je rekao da je Štab za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad danas stavio van snage naredbu o obustavi vaspitno-obrazovnog rada u osnovnoj školi i gimnaziji, pa će se nastava za sada odvijati onlajn.

Detaljnije u telefonskom razgovoru sa Vladicom Dimitrovim.

Novinar: Teodora Petrov
Foto i montaža: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Vest preuzeta sa portala „Far“