PLS: Vranjanci slavili, Piroćanci remizirali, a Leskovčani izgubili

5

Od tri predstavnika juga Srbije jedino je vranjski Dinamo slavio u 14. kolu Prve lige pošto je na svom terenu sa 3:1 (3:0) savladao kraljevačku Slogu. Pirotski Radnički je igrao nerešeno (2:2) sa ekipom Budućnosti iz Dobanovaca, a leskovačka Dubočica je poražena rezultatom 3:0 (2:0) od Radničkog u Sremskoj Mitrovici.

Poveo je Dinamo u 12. minutu golom Vladimira Radočaja, a na 2:0 je povisio Marko Keča u 32. minutu. Tri minuta kasnije Vranjanci su poveli sa 3:0 pogotkom Davora Nedeljkovića, a jedini gol za Slogu dao je Dragoljub Anđelković u 68. minutu.

Dinamo je tako vezao drugu pobedu u nizu, a nalazi se na 16. mestu na tabeli sa 13 bodova.

Četvrti remi u sezoni pirotski Radnički je upisao na svom terenu pošto je igrao nerešeno 2:2 (2:1) sa ekipom Budućnosti iz Dobanovaca. Poveo je domaćin u 6. minutu golom Marka Gjorgjievskog, a samo šest minuta kasnije Budućnost je izjednačila pogotkom Stefana Ilića.

Aleksa Kostić Milutinović doneo je novu prednost Radničkom u 40. minutu, a konačan rezultat postavio je Aleksandar Tasić u 76. minutu.

Piroćanci su najboljeplasirana ekipa sa juga jer zauzimaju 10. poziciju sa 19 bodova.

Dubočica nije imala šansi u Sremskoj Mitrovici, a domaći Radnički je poveo u 20. minutu golom Đorđa Ivkovića, a na 2:0 povisio je Dejan Janković. Konačan rezultat postavio je Luka Pejović u 51. minutu.

Leskovčani su trenutno na 13. mestu sa 16 bodova.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“