Na Gradini otkriven butik pića i cigareta na točkovima

7

Pokušaj bračnog para da prokrijumčari veliku količinu luksuznog žestokog pića, cigareta i nargila koji su bili skriveni na nekoliko mesta u automobilu, sprečili su carinici na graničnom prelazu Gradina.

Kako saopštavaju iz Uprave carina, prekršaj su otkrili 8. novembra, kada je bračni par francuskih državljana turskog porekla pokušao da uđe u Srbiju, a oboje su tvrdili da sem ličnog prtljaga nemaju ništa što bi trebalo prijaviti za carinsku kontrolu.

Kako je bračni par zamislio da preko nekoliko granica neopaženo prođe krijumčareći mnoštvo žestokih pića, cigareta, nargila i aroma za njih – samo je njima znano – kažu u Upravi carina.

Kažu da je tokom pregleda ispod sedišta kombija i u koferima sa garderobom pronađeno preko 1.000 paklica cigareta „Marlboro“, „Camel“ i aroma za nargile „Al Fakher“ i „ Balli“. Daljom kontrolom su ispod sedišta i u ručnom frižideru carinici zatekli čak 40 flaša viskija, votke i mnogih drugih žestokoh pića, kao i 24 nargile.

Napominju da je sva neprijavljena roba privremeno zadržana dok se ne završi prekršajni postupak, kao i da su se pored luksuznih alkoholnih pića, cigareta i aroma za nargile, među zaplenjenom robom našla i 24 nargila ćupa.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“