ZZJZ Pirot: Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu se pogoršava

29

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot od 7. novembra, na teritoriji Pirotskog okruga još 13 osoba je pozitivno na koronavirus od pristiglog 41 uzorka. U saopštenju stoji da je u periodu od 2. do 6. novembra uzorkovano 149 briseva, od kojih je 49 pozitivno – 25 iz Pirota, 20 iz Dimitrovgrada i 4 iz Bele Palanke, što je 30 odsto pozitivnosti i nagli porast broja obolelih u odnosu na oktobar.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz Kliničkog centra Niš i zdravstvenih ustanova iz okruga, od početka epidemije do sada koronavirus laboratorijski je potvrđena kod 451 osobe, po gradovima – u Pirotu 299 pozitivnih, u Beloj Palanci 87, u Babušnica 38 i Dimitrovgradu 27. U Pirotskom okrugu od posledica kovid infekcije ukupno je preminulo je 29 lica.

U Zavodu kažu da se na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leči 9 pacijenata sa pneumonijom, dok je jedan bolesnik prebačen u Klinički centar Niš i dodaju da je od ponedeljka 2. novembra povećan broj pregleda u Covid ambulantama na području okruga, naročito u Dimitrovgradu i Pirotu za oko 40% na dnevnom nivou u odnosu na prethodnu nedelju.

Kompletan izveštaj ZZJZ u Pirotu za 7. novembar pogledajte OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“