Slađan Stanković: U Pčinjskom okrugu još 43 novozaražene osobe, epidemiološka situacija izrazito nepovoljna, ali pod kontrolom

9

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Vranje, na području Pčinjskog okruga od 131 uzorka 43 su pozitivna na Covid-19. Ovo je za RTV Vranje izjavio epidemiolog Slađan Stanković.

On kaže da je najveći broj obolelih iz Vranja – 19, zatim iz Preševa 9, Bujanovca 7, a po 4 novoobolela su iz Vladičinog Hana i Surdulice.

Stanković naglašava da je epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu izrazito nepovoljna, ali pod kontrolom. To prema njegovim rečima označava da su svi oboleli sa težim kliničkim slikama zbrinuti i da su konstantno pod lekaskim nadzorom.

U Covid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 99 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 74, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Vranja. Uzorkovana je krv kod 73 pacijenta i sačinjeno 48 RTG pluća. Takođe, urađena su 63 brza testa, a bronhopneumonija dijagnostikovana je kod 7 pacijenata.

U Covid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 64 pacijenta, od kojih su 53 pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 58 pacijenata, na kiseoniku 25. Primljeno je 5 pacijenata, a otpuštena 4, od kojih je 1 transportovan za Surdulicu. Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih postelja je 116.

Izvor: vranje.org.rs / rtv-vranje.rs

Foto: Darko Anačkov

Vest preuzeta sa portala „Far“