Piroćanci do 5. decembra mogu da dostave predloge za gradska priznanja i nagrade

8

Predloge za dodelu javnih priznanja i nagrada Grada Pirota za 2020. godinu građani mogu dostaviti Gradskoj upravi do 5. decembra. Reč je o zvanjima “Počasni građanin Grada Pirota”, “Zaslužni građanin Grada Pirota” i nagradama u vidu medalja i plaketa “28. decembar”.

Zvanje “Počasni građanin Grada Pirota” dodeljuje se za zasluge u razvoju privrede i društvenih delatnosti, kao i za postignuća i dela koja doprinose razvoju i afirmaciji Grada Pirota, a zvanje se može dodeliti i državljanima drugih zemalja.

Zvanje “Zaslužni građanin Grada Pirota” dodeljuje se pojedincima koji su rođeni ili žive na teritoriji Grada Pirota, za izuzetne zasluge u razvoju privrede i društvenih delatnosti, unapređivanje međunarodne saradnje, kao i postignuća i dela čiji su efekti za razvoj, status i afirmaciju Grada Pirota evidentni kroz duži vremenski period. Zvanje se može dodeliti i posthumno – piše na sajtu Grada.

Nagrada “28. Decembar” dodeljuje se za postignuća u privredi, zdravstvu, informisanju, poljoprivredi, maloj privredi, pronalazaštvu, sportu, obrazovanju, kulturi i drugim oblastima, dok se nagrada “28. decembar” – Posebno priznanje dodeljuje povodom značajnih jubileja, akcija od posebnog interesa za grad, povodom akcija humanitarnog karaktera preduzećima, institucijama, ustanovama, mesnim zajednicama.

Predloge za dodelu priznanja i nagrada mogu podneti sva fizička i pravna lica, a informacije o Javnom pozivu i kriterijumima za dodelu priznanja možete dobiti na broj 305-552.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“