U Srbiji još 2.181 slučaj koronavirusa, preminulo 11 osoba

9

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminulo je 11 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 861, objavilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 12.480 osoba i registrovan je 2.181 slučaj zaraze. Na respiratorima je 57 pacijenata.

Zbog pogoršanja epidemijske situacije u Srbiji, ozbiljno se razmišlja o produženju jesenjeg raspusta za osnovce, rekao je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

Kon je za TV Pink naglasio da je sistem napravljen tako da škole ne moraju da se isključuju, ali da ima smisla dati duži “predah”, kada je već planiran jesenji raspust.

Sa epidemijskog aspekta, situacija je preteća, navodi za RTS direktorka Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”, doktorka Verica Jovanović.

Ističe da se bolnički kapaciteti pune, i apeluje da budemo lični kontrolori u sprovođenju mera.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo Covid-19 kod 195 korisnika i 105 zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.097, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 441, dodaje se u saopštenju.

Izvor: covid19.rs / RTS / srbija.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“